Incertesa Park és un espectacle creat per a pacients amb Malaltia de Parkinson, dins del projecte Parkinson per al teatre de Sofia Malagón, guanyador del Premi Lletra dels Premis Prudenci Bertrana en l’edició de 2022.
Des de La Bassals, hem col·laborat en el projecte Parkinson per al teatre duent a terme la dramatúrgia i la direcció escènica de l’espectacle Incertesa Park, que és la part final d’un projecte que inclou també diverses sessions de taller de teatre amb la terapèuta ocupacional Montse Gabaldà i altres especialistes.
El teatre és un gran dinamitzador que mobilitza moltes forces internes de les persones. Estimula la memòria i la creativitat, incrementa l’autoestima, modifica la pròpia percepció de la malaltia. En definitiva, millora la salut de les persones de forma global.
El procés artístic que hem realitzat s’ha vist modificat des de l’inici per les característiques d’aquest col·lectiu de persones amb Parkinson, coratjoses i implicades.Des de bon començament, la malaltia sempre s’ha fet present:En primer lloc a nivell dramatúrgic, determinant la temàtica, ja que existeix un desig molt gran de donar visibilitat al Parkinson, posant en escena la quotidianitat de la malaltia; però també establint un conjunt de constriccions per adequar la proposta escènica a la seva realitat com a persones malaltes.En segon lloc amb qüestions pràctiques, com el calendari dels assaigs, cercant la millor manera de gestionar el seu esgotament físic i tenint en compte les seves agendes, que són complicades.Com a persones malaltes, han aportat idees i han participat activament en la creació de les escenes, amb ilusió i entusiasme, superant els contratemps i les dificultats amb perseverança i resiliència.
Sinopsi Incertesa ParkUn grup de persones amb Malaltia de Parkinson es troben en un parc públic, enmig d’una ciutat.
No sabem d’on vénen ni on van.
Potser fa poc que han arribat fins aquí.
O bé potser fa anys que hi són i s’han acostumat a veure’s cada dia i donar-se la mà.
En aquest espai públic i anònim, han creat un entorn preservat, acollidor i singular on poden expressar-se a través de la paraula i del moviment.Com que s’hi troben bé, qui sap si potser s’hi quedaran a viure... Tots tenen una malaltia i ganes de parlar-ne: la incertesa de viure.
Amb:Jaume CabanyesPedro CabreraNúria LangaSofía MalagónRosa Maria ManzanalTxell NiñerolaJoan Carles SahuquilloJordi Santandreu
Acompanyament terapèuticMontse GabaldàDirecció:Montse Butjosa

Imatges de l'espectacle